Diakonie Valašské Meziříčí

Reportáž z benefičního koncertu Hradišťanu a Jiřího Pavlici 24. 4. 2016

Reportáž z výstavy Namaluj mi beránka

Reportáž - Aukce kreseb beránků 28. 11. 2015

Videospot o našem sociálním podniku SECONDHELP

Videospot natočený k příležitosti Novoročního koncertu, který se uskutečnil 8. 1. 2016 ve Zlíně naleznete zde:

Nakupujte přes www.givt.cz - podpoříte nás

Najdete nás na facebooku

Děti ze ZŠ pro sluchově postižené potěšily naše seniory

18. 1. — 29. 2.

Mikuláš a děti ze Základní školy pro sluchově postižené přišli na začátku prosince rozveselit seniory v denním stacionáři Diakonie ČCE – střediska ve Valašském Meziříčí na Žerotínově ulici.

Jako každý rok i letos zavítal do denního stacionáře pro seniory Mikuláš spolu s andělem a čertem. Klienty i Mikuláše s jeho pomocníky potěšily děti svým vystoupením inspirovaným večerníčkem o včelích medvídcích. Poté student Marek z maturitního ročníku SŠ pro sluchově postižené zahrál na kytaru a zazpíval vánoční písničky. Anděl je odměnil malým perníkovým dárkem, který pekli klienti spolu s pracovníky stacionáře. Mikuláš a jeho společníci také s humorem zhodnotili uplynulý rok klientů v denním stacionáři a daroval jim rovněž velký a chutný perník.

„Pracovníci stacionáře jsou pro seniora partnerem“, vysvětluje vedoucí stacionáře Bc. P. Prná, „zajímají se o jeho přání a potřeby, povzbuzují ho v rozhodování, připravují pro něj individuální i společné aktivity, jako je trénování paměti, čtení z knih, zdravotní cvičení, tvoření apod.“ Mikulášská návštěva, která probíhá ve spolupráci s dobrovolníky Diakonie ČCE, je každoročním veselým zpestřením programu, který stacionář svým klientům nabízí.

Denní stacionář umožňuje seniorům ve věku nad 65 let, kteří potřebují pravidelnou pomoc jiného člověka, trávit všední den v kontaktu s jinými lidmi v  podnětném prostředí přizpůsobeném jejich potřebám.

Podporují nás:

CS Cabot, spol. s r. o.OSA_partner_black

SPEDOS -logo

Kázetko 2 logo