Diakonie Valašské Meziříčí

Reportáž z benefičního koncertu Hradišťanu a Jiřího Pavlici 24. 4. 2016

Reportáž z výstavy Namaluj mi beránka

Reportáž - Aukce kreseb beránků 28. 11. 2015

Videospot o našem sociálním podniku SECONDHELP

Videospot natočený k příležitosti Novoročního koncertu, který se uskutečnil 8. 1. 2016 ve Zlíně naleznete zde:

Nakupujte přes www.givt.cz - podpoříte nás

Najdete nás na facebooku

Novoroční koncert - Zlín

18. 1. — 18. 2.

Z výtěžku novoročního koncertu ve Zlíně kraj podpořil i Diakonii ČCE - středisko ve Valašském Meziříčí.

Celkem 365 157 korun se podařilo vybrat na dobročinné účely prostřednictvím tradičního charitativního novoročního koncertu pořádaného Zlínským krajem a statutárním městem Zlín. Rovných 290 000 korun darovali partneři formou šeků, 75 157 korun se vybralo do kasiček během večera.

Koncert se konal v pátek 8. ledna v Kongresovém centru Zlín za účasti představitelů Zlínského kraje, zástupců města Zlína, partnerů, donátorů i mnoha dalších čestných hostů.

Skladby W. A. Mozarta, A. Filse, A. Dvořáka a J. Strausse zazněly v podání Filharmonii Bohuslava Martinů, kterou řídil dirigent Vojtěch Spurný. Jako sólisté vystoupili Václav Hudeček, Anna Domanská, Eliška Kukalová a Karel Košárek.

Výtěžek koncertu byl rozdělen pro potřeby Diakonie Československé církve evangelické – a to konkrétně pro středisko ve Valašském Meziříčí – na vnitřní úpravu prostor, kde najdou možnost pracovního uplatnění lidé s hendikepem. Budou zde připravovat k prodeji oděvy pro obchody sítě „Secondhelp“ (videospot k projektu ZDE). Dalším příjemcem finančních darů je novorozenecké oddělení Krajské nemocnice T. Bati Zlín, které realizuje projekt „Malé mimi“. Jeho cílem je zlepšit možnosti péče o předčasně narozené děti a jejich maminky.

Částku 220 tisíc převzala za středisko Diakonie ČCE ve Valašském Meziříčí Mgr. Zdislava Odstrčilová a vedoucí sociálního podniku Secondhelp Mgr. Marcela Čadrová.

Podporují nás:

CS Cabot, spol. s r. o.OSA_partner_black

SPEDOS -logo

Kázetko 2 logo