Řešení nenadálých událostí v domácnostech klientů a první pomoc

11. února 2019

V našem středisku Diakonie ve Valašském Meziříčí proběhly tři cykly školící akce: „Řešení nenadálých událostí v domácnostech klientů a první pomoc.“

V našem středisku Diakonie ve Valašském Meziříčí proběhly tři cykly školící akce: „Řešení nenadálých
11. února 2019 - Řešení nenadálých událostí v domácnostech klientů a první pomoc

Tímto školením prošli všichni pracovníci úseku služeb podpory domácí péče – sociální pracovníci, zdravotní sestřičky i pečovatelé. Celou akci poutavě prezentovali dva příslušníci Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Radek Stolář a Jiří Pochyla, kteří jsou zároveň zdravotničtí záchranáři. Příklady z praxe a zvláště prevence událostí typu požár v bytě, úrazy elektrickým proudem apod. byly hlavním obsahem tohoto setkání. Pracovníci byli proškoleni, jak postupovat při vzniku události a jak poskytnout první pomoc včetně kardiopulmonální resuscitaci u dospělého i dítěte.

Děkujeme pracovníkům HZS ZLK, že připravili velmi příjemné školící setkání. Pomoc má mnoho tváří je heslem Diakonie a nás těší, že můžeme propojovat síly, vzájemné vazby právě s těmi, pro které je pomoc druhým hlavní náplní práce.

Lenka Kostelná,

manažerka úseku podpory domácí péče

Diakonie v číslech

V loňském roce jsme pomohli 0 lidem