Slavnostní otevření Klubu 3D a Darovánku

29. dubna 2019

Dobro ve 3D – Dobrovolnický klub a Darovánek zahajují svou činnost

29. dubna 2019 jsme za podpory dárců uvedli do života nový projekt zaměřený na pomoc druhým. Je jím Klub 3D, který nabídne dosud chybějící zázemí pro dobrovolníky diakonie a současně se stane kontaktním místem pro nové zájemce o dobrovolnictví. Spolu s Klubem 3D bude fungovat také dobročinný obchod Darovánek, o jehož provoz se postarají právě dobrovolníci.

Střechu nad hlavou dala Klubu 3D a Darovánku společnost ČEZ a Saint Gobain a to doslova, protože věnovala pro naši dobrovolnickou práci plně zařízený mobilní dům se solárním vytápěcím systémem, který najdete na Žerotínově ulici mezi Domem sociálních služeb a Seniorparkem ve Valašském Meziříčí. Vybavením do Darovánku přispěla paní Mikulíková, domek zpřístupnila svou krásnou kamenou dlažbou firma kameny.cz.

Slavnostní otevření Klubu 3D a Darovánku
29. dubna 2019 - Slavnostní otevření Klubu 3D a Darovánku

Na slavnostním otevření domku nám přijeli popřát vše dobré do našich začátků zástupci společnosti ČEZ i Saint Gobain, kolegové ústředí Diakonie i Českobratrské církve evangelické. Regionální televize natočila krátkou reportáž, kterou můžete shlédnout zde.

Všem dárcům upřímně děkujeme, bez nich by mnohé naše dobré úmysly nespatřily světlo světa. V neposlední řadě děkujeme také všem našim dobrovolníkům, kteří se zapojí do činnosti darovánku. Jen při přípravě na otevření mobilního domku pomáhalo 16 dobrovolníků.

Projekt Klub 3D je financován s podporou Grantového systému Českobratrské církve evangelické pro diakonické a rozvojové projekty a klade si za cíl rozvoj a zkvalitnění dobrovolnické práce v Diakonii ve Valašském Meziříčí.

Darovánek je obdobou dobročinných obchodů, které můžeme nyní již běžně potkávat u nás i ve světě. Dobrovolníci zde budou přijímat, třídit a prodávat věci, které nám lidé darují. Zisk z prodeje využijeme na pokrytí části nákladů spojených s naší činností. Přijďte si koupit něco pěkného a udělejte radost sobě i nám.

Pro veřejnost bude Darovánek i Klub 3D otevřen od 13. května, pondělí až středa od 9 do 17 hodin.

Diakonie pomáhá již více než 25 let seniorům, lidem nemocným či se zdravotním postižením v regionu Valašskomeziříčska. Spolu s námi pomáhá potřebným více než 30 dobrovolníků, kteří v uplynulém roce odpracovali  2125 hodin. Pokud chcete svůj volný čas strávit smysluplně, přidejte se k nám. Každý máme něco, čím můžeme druhé obdarovat – ať už je to milý úsměv, trpělivé naslouchání, společná procházka, četba knihy či vytvoření krásné fotografie.

Dobrovolnictví přináší nové zážitky a zkušenosti, které Váš život obohatí. Na možnosti dobrovolnictví se informujte u Aleny Hellerové, tel. 739324816. Společně najdeme činnost, která vás bude bavit.

Alena Hellerová, koordinátorka dobrovolníků