Stánky Diakonie navštívily desítky lidí

17. září 2019

V srpnu a v září jsme se zapojili do tří akcí pro veřejnost, kde jsme prezentovali naše služby a informovali rovněž o činnosti Klubu 3D, v rámci kterého pracujeme s dobrovolníky. Klub 3D je financován s podporou Grantového systému ČCE pro diakonické a rozvojové projekty. Díky této podpoře jsme vytvořili nový leták o možnostech dobrovolnictví v Diakonii ve Valašském Meziříčí, se kterým jsme na těchto akcích zájemce seznamovali.

Stánky Diakonie navštívily desítky lidí
17. září 2019 - Stánky Diakonie navštívily desítky lidí

23. srpna 2019 to byl UNITED na Vsetíně, kde jsme oslovili především mládež, která přijela na tento populární křesťanský festival. Umožnili jsme mladým lidem vyzkoušet si jízdu na invalidním vozíku a podívat se na svět brýlemi simulujícími různé oční vady. Několik zájemců také mohlo zažít, jaké těžkosti prožívá starý člověk, když má například vyjít do schodů. Draha Holubová a Kristýna Koblihová je s trpělivostí oblékaly do gerontoobleku a provedly je řadou situací, které senioři běžně prožívají.

4. září 2019 jsme se zúčastnili Jarmarku neziskovek v Rožnově pod Radhoštěm, kde jsme mimo jiné upozornili na den otevřených dveří v sociální rehabilitaci v Rožnově a na sladké produkty našeho sociálního podniku pralinkárny „Pralinky s příběhem“.

10. září 2019 jsme ve spolupráci s pracovníky hospice CITADELA informovali ve stánku na valašskomeziříčském náměstí o našich službách a možnostech dobrovolnictví. Zvláště nás potěšil zájem osmáků a deváťáků. Doufáme, že se skutečně přihlásí k dobrovolnické službě, až dosáhnou věku 15 let, tak, jak někteří slibovali. Prodávali jsme také pletené ponožky, které vyrobily dobrovolnice hospice CITADELA nebo knihy a kabelky z dobročinného obchůdku Darovánku.

Alena Hellerová

Stánek Diakonie