Žijeme tu s Vámi již rok!

3. listopadu 2016

Přistěhovali jsme se z Domova pro osoby se zdravotním postižením Zašová  do Chráněného bydlení ve Valašském Meziříčí...

Logo OPZ barevné

Žijeme tu s Vámi již rok!
3. listopadu 2016 - Žijeme tu s Vámi již rok!

Tisková zpráva k projektu Žijeme tu s Vámi!

„Žijeme tu s Vámi již rok. Přistěhovali jsme se z Domova pro osoby se zdravotním postižením Zašová  do Chráněného bydlení ve Valašském Meziříčí. Máme stejné starosti jako Vy, i když jsme jiní než Vy. Přesto bychom se s Vámi chtěli lépe poznat a budeme rádi, když nám s tím pomůžete.“ To jsou slova klientů s mentálním postižením, kteří žijí od 1.6.2015 v Chráněném bydlení Johannes ve Valašském Meziříčí.

Tito lidé se často setkávají s nepřijetím veřejnosti, které pramení většinou ze strachu nebo nevědomosti, jak s těmito lidmi komunikovat. Proto vznikl projekt Žijeme tu s Vámi, který  probíhá od 1.9.2016 do 31.8.2018. Jeho cílem je překonat bariéry mezi zdravými lidmi a lidmi s postižením a navázat vztahy mezi klienty chráněného bydlení a obyvateli města Valašského Meziříčí.

Vy všichni, obyvatelé města Valašského Meziříčí, školy nebo firmy, nám můžete pomoci.  Napište nám o akcích, které pořádáte pro veřejnost a kterých by se lidé s postižením mohli zúčastnit. Rádi se s Vámi setkáme.

Více informací o projektu Žijeme tu s Vámi! je možné získat na webových stránkách www.diakonievm.cz.

Kontaktní osoba: Drahomíra Holubová, tel.: 730 167 964, e-mail: holubova@diakonievm.cz