NA ČERSTVÉM VZDUCHU POD STŘECHOU

Zahrada našeho hospice láká k procházkám a nabízí řadu zákoutí k posezení pod vzrostlými stromy. Naši klienti v ní často a rádi tráví čas se svými blízkými, s pracovníky i s dobrovolníky. Vždyť není nad pobyt na čerstvém vzduchu. Chybí zde však kryté místo, kde by se mohli uchýlit před ostrým sluncem či drobným deštěm, v případě, že si chtějí společně posedět. Místo, kde mohou trávit příjemné chvíle.

O získání finančních prostředků potřebných k realizaci našeho projektu jsme usilovali v rámci programu ČSOB pomáhá regionům. Video k projektu:  Na čerstvém vzduchu pod střechou.

Individuální dárci na tento projekt darovali částku 117 616 Kč a patří jim za to velký dík. Poděkování patří také ČSOB, která navíc přispěla částkou 50 000 Kč. Projekt na vybudování altánu v hospicové zahradě se stal nejúspěšnějším projektem programu ve Zlínském kraji a zároveň třetím nejúspěšnějším projektem v celé republice. V zahradě hospice tak můžeme vybudovat zastřešené bezbariérové posezení a vybavit ho potřebným nábytkem.

68441410_2286242348156798_3246633042529222656_n         67588797_412488282695081_8047822441214377984_n

Stavba altánu by měla být zrealizována do konce roku 2019. Vzniklé posezení bude využíváno pro konání pravidelných skupinových aktivizačních činností zaměřených na trénink kognitivních schopností i pohybových dovedností klientů, k posezením při harmonice a podobných akcí. Altán budou moci využívat také klienti se svými blízkými.