8. února 2021

Diakonie Valašské Meziříčí získala podporu Abakusu - nadačního fondu zakladatelů Avastu, která přispěje k zavedení paliativní péče v domově se zvláštním režimem.

8. února 2021 - Podpora nadačního fondu Abakus přispěje k zavedení paliativní péče v domově se zvláštním režimem

Grantová podpora nadačního fondu Abakus, který je nástupnickou organizací Nadačního fondu Avast, zahrnuje finanční prostředky a doprovodný, vzdělávací program. Hlavní ambicí je zvýšit dostupnost paliativní péče v pobytových sociálních službách pro seniory, a tím zlepšit péči o klienty těchto služeb.

Do dvouletého pilotního programu se zapojuje 15 vybraných organizací. Finanční prostředky programu v celkové výši přes 17 milionů korun a propracovaný systém vzdělávání, který povede Centrum paliativní péče a Domov Sue Ryder, má zajistit, že v České republice do roku 2023 vznikne síť domovů pro seniory schopná uplatňovat a dál předávat získané know-how.

Děkujeme Abakusu - nadačnímu fondu zakladatelů Avastu za možnost být součástí programu vedoucího k zavedení principů paliativní péče v našem domově se zvláštním režimem.