Dobrovolnická pomoc

S dobrovolníky spolupracujeme moc rádi. Svou přítomností obohacují nejen naše klienty, ale i pracovníky.

Dobrovolníkem se může stát každý, kdo je ochoten darovat druhému trochu svého času. Na vašem věku a pracovních zkušenostech nezáleží. Každý umíme něco, co můžeme dát druhým. Rádi Vám poradíme a najdeme pro Vás činnost, která Vás bude bavit.

Aktuálně HLEDÁME:

• Parťáka pro pana Libora na procházky v Rožnově. Pan Libor je sice na vozíčku, ale zajímá jej společenský život ve městě, rád si popovídá, zajede na zmrzlinu či na kávu. Hodina až dvě tvého času týdně výrazně zpestří jeho život a pečující rodině pomůže.
  • Turistu pro pana Vaška, na delší procházky v přírodě v okolí Valašské Bystřice. Pan Vašek je zdatný turista, ale potřebuje doprovod, protože má mentální postižení. Také si rád zakope na hřišti s míčem.
  • Trpělivou společnici pro paní Janu na krátké procházky kolem domu na Křižné ulici ve Valašském Meziříčí. Paní Jana chodí sama, s mírnou oporou, ale ven si už sama netroufá. Pomalou společnou procházkou jí nejen uděláte velkou radost, ale napomůžete i tomu, aby svalstvo neochabovalo a paní zůstala co nejdéle soběstačná.
  • Kamaráda na společné návštěvy kina pro pana Ondru z Rožnova. Pan Ondra miluje filmy. Volba filmů by záležela na vaší společné domluvě. Jako doprovod člověka se zdravotním postižením budete mít vstupenku za polovic.
  • Milovníka kávy pro pana Radka z Valašského Meziříčí na občasnou společnou návštěvu kavárny.
  • Pomocníky na „svoz“ klientů na bohoslužby v Hospici Citadela, které se konají každou středu. Klienti, kteří mají zájem bohoslužby navštívit se od 14.30 sváží do kaple, která je v přízemí hospice. Po bohoslužbách je třeba je rozvést opět na jejich pokoje.
  • Týmové hráče pro pomoc při skupinové aktivitě s klienty (úterý - od půl desáté do půl dvanácté). Dobrovolník pomáhá při svozu klientů a je nápomocen aktivizačnímu pracovníkovi, který připravuje a vede program.

Dobrovolníky uvítáme trvale v těchto oblastech:

• společnost pro seniory v pobytových službách i domácnostech (např. povídat si, naslouchat, vzpomínat, předčítat, tvořit, jít spolu na kafe, procházku či na bohoslužbu, hrát stolní hry, zpívat...),
  • společné trávení volného času s lidmi se zdravotním postižením (např. zajít spolu do kina, na kávu, na koncert, na výstavu, na plavání, na jarmark...),
  • prodej a třídění věcí v Dobročinném obchůdku Darovánek,
  • výroba drobných dárkových předmětů u vás doma či v tvůrčích dílnách pro benefiční prodej,
  • jednorázová pomoc při benefičních akcích, výletech, bohoslužbách apod. (příprava občerstvení, fotografování, obsluha benefičního prodeje, doprava klientů na invalidním vozíku...),
  • pomoc při údržbě budov a zahrad (péče o květiny, zastřihávání keřů, hrabání listí, drobné opravy...).

Zodpovíme Vám rádi Vaše dotazy a na dobrovolnickou činnost Vás připravíme.

Kontakt:

Alena Hellerová, Dis. - koordinátorka dobrovolníků

T: 739 324 816
E: ZhoB5fed9bpsQOQ-48xy479n85pJ

Spolupracujeme s Dobrovolnickým centrem ADRA ve Valašském Meziříčí.