Vydařené matiné s Diakonií a skupinou RUKY NA DUDY

30. května 2017

Děkujeme organizátorům Mezinárodního cimbálového festivalu, že nás přizvali k této skvělé akci. Dopoledne se skupinou RUKY NA DUDY a s Diakonií stálo za to!

Logo OPZ barevné

Vydařené matiné s Diakonií a skupinou RUKY NA DUDY
30. května 2017 - Vydařené matiné s Diakonií a skupinou RUKY NA DUDY

Dopolední matiné s Diakonií ČCE – střediska ve Valašském Meziříčí, při kterém vystoupila skupina RukyNaDudy, uzavřelo v neděli 28. května v evangelickém kostele 12. ročník Mezinárodního cimbálového festivalu.

Skupina RukyNaDudy hraje archaickou podobu tradiční hudby hukvaldských Beskyd a její instrumentář zahrnuje dnes již málo užívané nebo zcela zapomenuté hudební nástroje. Netušili jsme, na co všechno se dá hrát.

Při krásné hudbě a občerstvení, které připravili naši pracovníci a klienti z chráněného bydlení Johannes, jsme strávili příjemné nedělní dopoledne. Dámy si mohly udělat radost módními doplňky ze sociálního podniku SECONDHELP, dobročinný obchůdek Darovánek nabízel všehochuť letní módy, děti se vyřádily na skákacím hradu.

Díky organizátorům festivalu a díky návštěvníkům se nám podařilo získat z této benefice částku 5.000 Kč, která je určena na 3. etapu rekonstrukce budovy na Vrbenské ulici, která slouží lidem se zdravotním postižením.